10.09.2019

PERSONELLERİMİZE YÖNELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Belediye personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmeye başlandı.

Personellerimize, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitimin birinci aşaması olan temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Belediyenin toplantı salonunda düzenlenen eğitim programı iş güvenliği uzmanları tarafından çalışanlara iş ortamında olası kazaların önüne geçmek için alınması gereken önlemler, çalışan hakları ve çalışma koşulları gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Verilen eğitim programlarına ilişkin bilgi veren Belediye Eşbaşkanımız Sayın Nalan Özaydın "Eğitimler iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli. İş sağlığı ve güvenliği, iş sağlığı mevzuatı, iş sağlığı ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, teknik konular, yangın ve yangından korunma, ilk yardım, biyolojik ve psikososyal risk etmenleri konusunda özel bir firma ile anlaşarak uzmanlar tarafından geniş çaplı bir eğitim programı hazırladık.

Bu kapsamda eğitim programımızın ilk aşamasını bugün tamamlamış olduk. Devam edecek programlarda personelimize verilen eğitimler faydalı ve önemlidir" diye konuştu.