6/14/2018

KAYMAKAM/BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİMİZ SAYIN HALİT BENEK'İN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Her yıl ruhlarımıza güzellik, gönüllerimize zenginlik vermek, iradelerimizi eğitmek ve toplumsal hayata huzur iklimi getirmek üzere yücelerden gelen kutlu bir misafir olan on bir ayın sultanı Ramazan ayını eda ederek imanı bir, vicdanı bir olan kullara Rabbimizin armağanı bu mübarek ayın Bayramı’na ulaşmanın manevi mutluluğu içindeyiz.

Ramazan ayı kulluk idrakini artırmak ve Allah’a kul, Resulüne Ümmet olmak açısından son derece öğretici ve eğitici bir aydır. Toplumdaki bireylerin kaynaştığı, dostluk ve akrabalık bağlarının kuvvetlendiği, sevginin, saygının, dayanışmanın ve yardımlaşmanın arttığı, birlik ve beraberliğin sağlandığı, İslam’ın emir ve yasaklarının kalbi huzur ve hassasiyetle yaşandığı ve bunun mükâfatının anında yaşantımıza yansıdığı kutsal ay ve günlerdir.

Bayramlar, hakkın, hakikatin, iyinin, güzelin, mazlumun, fakirin, açın, kimsesizlerin ve muhtaçların yanında olma zamanlarıdır.

Bu bayramda nasıl ki annelerimizi, babalarımızı, eşimizi, dostumuzu unutmayacak, onların yanında olacaksak, aynı şekilde kahraman gazilerimizi, bayrama buruk giren şehitlerimizin yadigârlarını, ailelerini, çocuklarını da unutmayalım ve onların yanında olalım. Ayrıca dünyada zulüm altında olanlar için, dualarımızla Yüce Allah'tan yardım dileyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Yüce Allah’a zalimlere fırsat vermemesi için yakarıyor; milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin mübarek Ramazan bayramını en içten duygularla tebrik ediyorum.

Kaymakam/Belediye Başkan Vekili

Halit BENEK