7/15/2017

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANMA, DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı ilçemizde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Program,İlçe Emniyet bahçesinde Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benek,İlçe Jandarma Komutanı Sayın Alim Burak,İlçe Emniyet Müdürü Sayın Murat Karabulut,İlçe Müftümüz Sayın Ömer Mercan, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Hikmet Erdin,İlçe Milli eğitim Müdürü Sayın Mehmetşah Aydın er,Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Zeki Yetiştiren,Kurum Amirleri ve vatandaşların katılımıyla başladı

Kaymakam /Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benek Kaymakamlık ve Belediye adına Atatürk Anıtına çelenkler sundu.

Akabinde MimarSinan İlkögretim Okulu konferans salonuna geçilerek öğretmenler tarafından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı.

Günün anlamına binaen öğrenciler tarafından kompozisyonlar okundu, şiirler seslendirildi.

Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benek şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra 15 Temmuz konulu belgeseller izlendi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma Günü programı ilçemizde halkın yoğun katılımıyla Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti.

İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde başlayan ve Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benekin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet meydanında son buldu.

Yapılan yürüyüşün ardından Kaymakamımız hain Darbe girişimini kınayarak bir konuşma yaptı.

Mardin Milletvekili Sayın Ceyda Bölünmez ve Sayın Orhan Miroğlu'nun terörü lanetleyerek gönderdiği mektupları okundu.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim dinletisi yapıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma,Demokrasi ve Milli Birlik Günü konulu belgeseller izlendi.

Mardin Valimiz ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mustafa Yaman'ın geçen yılki hain darbe girişimini kınayan konuşması halk tarafından sinevizyondan izlendi.

Hemen akabinde Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benek'in de gecen yılki hain darbe girişimini kınayan konuşması halk tarafından sinevizyondan izlendi.

Ak Parti Mazıdağı İlçe Başkanı Sayın Zeki Yetiştiren günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Saat 00:13 te okunan selalar ardından demokrasi nöbetine başlandı.Nöbetler sabaha kadar devam etti.

Programa Kaymakam/Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Halit Benek,İlçe Jandarma Komutanı Sayın Alim Burak,İlçe Emniyet Müdürü Sayın Murat Karabulut,İlçe Müftümüz Sayın Ömer Mercan, Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Hikmet Erdin,İlçe Milli eğitim Müdürü Sayın Mehmetşah Aydın er,Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Zeki Yetiştiren,Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.